Navigatie opties
Prijs/st.
  • van
    Tot

Elke hovenier kent het oude begrip: "Als je beuken plant, moet je beukengrond in het plantgat werken". Dat is heel logisch. Je brengt de nuttige schimmels en bodembacteriën die rond de oude beuk leefden direct in contact met de nieuwe boom. Elke hovenier weet ook dat iedere nieuwe tuin minstens een jaar nodig heeft om echt goed te gaan groeien. De planten in een nieuwe tuin hebben tijd nodig om 'aan te slaan'. Sommige planten redden het niet en moeten (op kosten van de hovenier) worden vervangen. Dat komt omdat het bodemleven door het planten ontregeld wordt. Een plantgat voor heesters, vaste planten of bomen verstoort de bodembiologie, zelfs in een mooie oude tuin met goede grond. Maar gelukkig is het mogelijk die verstoring bij de aanplant meteen te verhelpen door nuttige mycorrhiza’s en bodembacteriën in grote hoeveelheden toe te voegen.

Een ander probleem bij herplanten is bodemmoeheid. Dat is de populaire naam voor een aantasting door aaltjes. Op het oude gewas heeft zich een populatie van deze ziekteverwekkers opgebouwd. Bij herinplant worden de nieuwe gewassen meteen besmet. Dit is te voorkomen door de nieuwe struiken meteen bij de aanplant te voorzien van de juiste mycorrhiza’s en bodembacteriën. Dat heeft een goede preventieve werking tegen ziekten en werkt levenslang.

Voor veel voorkomende aantastingen heeft PHC een programma opgesteld waarmee deze problemen kunnen worden voorkomen of aangepakt. Over het algemeen komt het neer op preventie door bodemverbetering en plantversterking. Mocht u hiertussen geen antwoorden vinden voor uw situatie, neem dan contact met ons op voor een goed advies.

Vertimulch Doos van 1 kg (1)

Vertimulch Doos van 1 kg (1)
Vertimulch Doos van 1 kg (1)

Een all-in-one verticale bodemverbetering voor bestaande hagen, planten of bomen. Universeel toepasbaar voor bomen en plantmateriaal door de combinatie van endo- en ecto-mycorrhiza. Mycorrhiza schimmels koloniseren de wortels onder uiteenlopende omstandigheden waardoor o.a. de opnamecapaciteit significant toeneemt.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs/st.: € 19,95
incl. 21% BTW, excl. verzendkosten
Stuks
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein